Som de flesta vet äter inte kollega G fjäderfä, själv har jag inga som helst problem med djur med fjädrar, bara fjädrarna är väck när de ska ätas. Men.... kyckling lasagne.... vem fan har kommit på detta otyg. Det hör liksom inte ihop...
Det blev att tänka om. Kollega G letade frenetiskt i Landskronas Lunchguide och fann Isterband med dillstuvade päror och rostade rödbetor.
Isterband är också en storfavorit så det fick bli det. För er som följt med i denna Blogg så har vi som ni förstår många favoriträtter och ska man vara riktigt ärlig, den största favoriträtten är kort och gott: MAT.
Åter till den småländska favorit korven. Den serverades på Ida By The Sea i Lundåkra hamnen i Landskrona. Vi har aldrig varit där tidigare så det vara bara att ställa in GPS och rikta in L200:an norrut. Ida By The Sea visade sig vara en trevlig liten restaurant precis i hamnen.
Ett stort plus för soppan, Fänkålssoppa, som serverades till förrätt.
Brödet till soppan var också bra men kunde varit varmare. Isterbanden var stekta till perfektion, rödbetorna helt OK om än lite dåligt rostade och lite väl ljumna.
Den enda besvikelsen var faktiskt potatisen, om jag ska betala nästan nittio spänn för en lunch då vill jag ha rediga päror och inte Felix frysta färdigtärnade, tack och lov var de inte längre djupfrysta men... nä... det var inte bra.
Kollega G avrundade med en kopp kaffe och en liten chokladkaka med moccamousse, till att börja med avstod jag detta... men efter att beskådat kollegans njutfulla min var jag tvungen att testa den lilla efterrätten, den var helt OK och var förmodligen den som avgjorde att trots Felix färdigtärnade päror fick betyget bli 4 båtmössor istället för 3. IBTS kommer att få fler besök av oss och det är oerhört trevligt att en stad som Landskrona har två klart godkända lunchställe.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar