9 november 2011

Rökt, ungsstekt och rostad fredag

Jag kom över några bitar av rådjur. En del som körs i ugnen och en del som med fördel röks. Så för att inviga den nyinskaffade röken började informationsjakten på hur man bäst förbereder köttet....
Ett av ca 200 tips utfördes och sen var det bara att värma upp nyförvärvet!
Ett par skopor alspån och 6 timmar senare kom detta sagoliga köttstycker fram... Jisses vad gott det var!!! Ska lätt göra om det!
Fortfarande varm vid uppskärningen - man kunde ju inte vänta!
Biten i ugnen blev helt underbar även den!
Faktiskt ingen bild på underverket - det slank bara ner, snabbt och lätt.

Hela tillställningen gick i filéns tecken - lilla grisens ytterfile fick bli en huvudrätt som varvades av viltkött. Både rökt och ugnsstekt!
Tillbehören bestod av diverse ugnsrostade rotfrukter, bla rödbetor som även dom tog fram ett leende av välbehag.
Såsen förgyllde så klart helheten. Den välsmakande skapelsen fick alla gästerna att inta en tyst minut av ren njutning.
Otroligt nog fanns det ett utrymme kvar för en efterrätt. I all enkelhet vispades en chokladpudding ihop - hälldes över i serveringsskålar och toppades med fluffig grädde :) och en rågad matsked med blåbärssylt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar