2 november 2011

Snabb kvällsmat!

På väg hem efter en hård dags arbete kom det till min kännedom att den övriga familjen begivit sig till biograf Röda Kvarn i Ängelholm.
Klockan började närma sig 18.00 och mättnadskänslan från den kraftiga frukosten på Hardys i Höör började sina.
Jag var inte vrålhungrig men ändå lite småhungrig som man är fram emot kvällen, att laga någon stor middag eller ta någon hemsk snabbmat på hemvägen var uteslutet, macka likaså. Men nåt måste man ju ha..... i kylen finns ägg och bacon (det funkade ju i morse), i skafferiet finns lök och vi har huset fullt av trattkantareller. Lite Allerums Prästost finns att riva och det finns även Creme fraiche. Vad kan man med detta göra?
Hacka lök och strimla baconet, fräs upp detta tillsammans med en näve smör och två nävar trattkantareller samtidigt som du vispar ihop äggen och den rivna Allerums osten med lite salt och nymalen svartpeppar. När löken, svampen och baconet fräst klart häller du upp röran på en tallrik. I med en ny näve smör i pannan och häll i ägg/ostsmeten låt den få en fin gyllenbrun stekyta, men den ska inte stelna helt, lägg på bacon/svamp/lökröran på ena sidan av den i princip klara omeletten. Lägg en klick creme fraiche ovanpå röran, vik ihop omeletten och vänd över den på en tallrik och servera genast. Smaskens!
Servera gärna med någon grönsak, en tomat t ex. Tyvärr var våra slut så det fick bli utan...






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar