16 november 2011

Söndagsmiddag!

I lördags firade vi farsans 80-årsdag med Trattkantarellsoppa, stekt gås och Äpplakaga. Tyvärr blev det inga bilder då kameran inte fungerade. Men det var helt OK, gås och soppa kom som catering och jag ger den 3 Akka av 5 möjliga. Äpplakagan var mors och med tanke på att jag inte äter äpple, varken färska eller varma och definitivt inte som "äpplagröd" så borde den få 0 av 5 möjliga Skrabbor, men den får faktiskt en stark 4 eftersom det var gott om ströbröd att blanda ut i vaniljsåsen.
Under söndagen jobbade hustrun så det fick bli undertecknad som skulle fixa middagen.
Döm om min förvåning när tonåringen i huset ville ha Kantarellsoppa som söndagsmiddag. Normalt äter hon inte kantareller, varken gula eller trattisar, men gårdagens förrätt hade gjort intryck så det var antingen Trattkantarellsoppa eller gås hon ville ha till söndagsmiddag. Eftersom det kändes uteslutet att fixa en gås under söndagen fick det bli Trattkantarellsoppa med Bruschetta. Gårdagens soppa var god, men dagens var betydligt godare. En höjdare. Lite märkligt egentligen att en sådan grå sörja (Trattkantarellsoppan har inte någon färgprakt precis) kan smaka så himmelskt. Bruschettan fulländade måltiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar