15 november 2011

Ugnsbakad falukorv

Dagens lunch blev som rubriken säger.
Nya Köket - Fd Fartvinden ovanpå Volvo i Helsingborg hade just denna på buffémenyn.
Väldigt kortfattat och med enkla ord vill jag sammanfatta att denna lunchen var strax över medel. Jag vet inte om det går att misslyckas med en ugnsbakad falukorv?? Det går väl bara att göra den bra?
Ett för mig glatt inslag i de nya ägarnas buffé är deras goda grönsaker, varken sönderkokta eller kalla!
Nya Köket är med i utvärderingen av årets lunchställe!





Kollegan valde fiskalternativet - jag är riktigt nöjd med mitt val.....










Som sagt kollega A, valde fiskalternativet och han är inte lika nöjd. Som den fiskälskare man är blir man både tårögd och ledsen när man såg hur man behandlat denna stackars plattfisk. Panerad spätta ska vara nygjord. Denna fisk var stekt i morse och har tyvärr fått ligga i värmeskåp fram till lunch. Så behandlar man inte en fisk. Riktigt tråkigt, när vi besökte Nya Köket förra veckan så var det absolut en värdig kandidat till Årets matställe.
De har dock fortfarande chansen, kollega G var supernöjd med Falukorven och jag måste erkänna att Singh (Pizzabagaren från Ödåkra som tagit över gamla Fartvinden som numera heter Nya Köket) är värd fler besök. Den hemmagjorda remouladsåsen och Päremoset (Inget djävla pulvermos här inte) var av utsökt kvalitet. Firren var tyvärr en riktig djupdykning men man får hoppas att det var en engångsföreteelse. Eller som man säger:
"En uppvärmd fisk simmar inte bra i magen..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar