30 oktober 2011

En Hälge i repris

För ett par veckor sen njöt jag av en älgfilé!
Nu var det dags igen - Hälge fick förgylla ens lördag. Lite osäker på vilken geografiska del av Hälge som tillagades. Men det spelar ingen roll, för som vanligt när värden och jag intar rollen som två komiska kockar så blir det seriöst gott.
Det vi alltid får till är såsen... En symfoni med "lagom" smaker som nästan på ett heligt sätt sammanför helheten - en sås som lyfter Hälge till hjöder bland nordiska gudar. Hälge blev Oden igår.....

En sådan måltid ska inte förstöras med gröna blad, fjolliga små ätbara växter utan på sin höjd en macho-morot direkt från sen svenska jorden! Dessa ska kastas ner i en vilt kokande gryta - tidtagningen på detta ska vara ungefär lika lång som det tar att lägga in en snus. Sen häller man av vattnet och ställer tillbaka grytan på plattan. En rejäl "klick" smör och veva runt....

Självklart sköljs allt ner med mjöd! (...eller en 2,1% lättöl)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar