Ett gäng som delar med sig matupplevelser - för tillfället har vi en rolig geografisk spridning.
Stora delen av våra inlägg kommer vara baserade på luncher men då vi alla är ganska glada amatörkockar bjuder vi även på egna upplevelser utav rätter och menyer som tillagats av oss... Enjoy!
Pajskal 13 st krossande digestive kex 1dryg dl smält smör 1 msk strösocker Krossa kexen i matberedare eller i plastpåse med kavel. Blanda med smör och socker till en smulig deg. Pressa med baksidan av en sked ut degen över formens botten och sidor. Grädda 5-8 min i 175 grader så att skalet blir sprött och smaken lyfts fram. Låt formen svalna på galler innan du fyller den.
Fyllning 1 bruk krossad ananas varv 280 gr fruktkött 1 rågad dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 5 dl creme fraiche Låt ananasen rinna av i en sil minst 1 timme. Gör under tiden pajskalet Sätt ugnen på 175 grader Blanda ananas, socker, vaniljsockret och creme fraichen. Häll fyllningen i pajskalet, Grädda 25 minuter. Låt formen svalna på galler. Servera pajen riktigt kylskåpskall.
23cm 8-10 bitar
SvaraRaderaPajskal
13 st krossande digestive kex
1dryg dl smält smör
1 msk strösocker
Krossa kexen i matberedare eller i plastpåse med kavel. Blanda med smör och socker till en smulig deg. Pressa med baksidan av en sked ut degen över formens botten och sidor. Grädda 5-8 min i 175 grader så att skalet blir sprött och smaken lyfts fram. Låt formen svalna på galler innan du fyller den.
Fyllning
1 bruk krossad ananas varv 280 gr fruktkött
1 rågad dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 dl creme fraiche
Låt ananasen rinna av i en sil minst 1 timme. Gör under tiden pajskalet
Sätt ugnen på 175 grader Blanda ananas, socker, vaniljsockret och creme fraichen. Häll fyllningen i pajskalet, Grädda 25 minuter. Låt formen svalna på galler. Servera pajen riktigt kylskåpskall.