19 oktober 2011

Första inlägget

En blogg för att börja en matguide - inspirationskälla för foodlovers!

En annanaspaj


1 kommentar:

  1. 23cm 8-10 bitar

    Pajskal
    13 st krossande digestive kex
    1dryg dl smält smör
    1 msk strösocker
    Krossa kexen i matberedare eller i plastpåse med kavel. Blanda med smör och socker till en smulig deg. Pressa med baksidan av en sked ut degen över formens botten och sidor. Grädda 5-8 min i 175 grader så att skalet blir sprött och smaken lyfts fram. Låt formen svalna på galler innan du fyller den.

    Fyllning
    1 bruk krossad ananas varv 280 gr fruktkött
    1 rågad dl strösocker
    1 tsk vaniljsocker
    5 dl creme fraiche
    Låt ananasen rinna av i en sil minst 1 timme. Gör under tiden pajskalet
    Sätt ugnen på 175 grader Blanda ananas, socker, vaniljsockret och creme fraichen. Häll fyllningen i pajskalet, Grädda 25 minuter. Låt formen svalna på galler. Servera pajen riktigt kylskåpskall.

    SvaraRadera