23 oktober 2011

Majs - au naturelle!


En aningen stressig söndag förde mig in i köpematens hörna. Det blev en pizza hos den lokala Pizzeria Adria. Jag får skriva om pizzan en annan dag.
Men nu på småtimmarna efter raska steg mot kylen insåg jag att den påtänkta matshoppingturen jag skulle göra i helgen uteblev helt. Förutom alkoholhaltiga drycker, en öppnad burk med saltgurkor och ett paket med äkta smör - fanns två ganska nyplockade majskolvar!
Ingen tvekan alla att ta fram stora grytan. Lite salt i vattnet och efter ca 20 min var dom klara att äta!
Au naturelle för mig är att skippa märkliga kryddblandningar och andra vita kalla såser... Jag föredrar äkta smör och salt! Otroligt gott!
En annan viktig aspekt i det hela är dom spetsiga majshållarna - ett måste i varje hem där man välkomnar majsen. Ett fantastiskt hjälpmedel när man ska hantera den extremt varma majsen, att kunna obehindrat rulla kolven, eller snurra i det smälta smöret för att få en jämn balans på smakerna. Ingen vill ju få en tugga med bara salt?!?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar