26 oktober 2011

Korv - ett sätt av många!

Man kan skriva kilometervis om den underbara korven!
Jag får dra ner på textmängden och koncentrera mig på dagens kvällsrätt.

För några år sen var jag i New York och spatsera med någon släkting på avenyer och tvärgator. Lite här och där stod det coola snubbar med en liten korvvagn.
Klart man ska testa detta och så stod man där med en hotdog - fylld med go senap, ost, lök och ett berg utav surkål. Ja, surkål. ...ok, den var jag inte med på!
Denna skapelse var nog en av de godaste korv med bröd jag har stoppat i min mun. Allt sköljdes ner med en cola...
Odören efter denna måltid fick man stå ut med... även dagen efter!

Det går självklart inte återskapa samma känsla eller smak, men ett försök är inte fel!

Resultatet blev helt ok - inget jag vill leva på varje dag men jag kommer att försöka återskapa menyn med jämna mellanrum... tills man kommer till NY igen och kan stilla sin nostalgikänsla....mums!

En helt vanlig grillkorv, stekt lagom länge i äkta smör som blev kryddat med curry...ett tips jag fick av en kock på en båt...kryddig ost av just nu okänt märke, skånsk stark grovkornig senap, gul lök och avslutningsvis en rumstempererad surkål. Allt detta i ett vanligt rostat korvbröd!







1 kommentar:

  1. Att återskapa en Sabretts HotDog eller Frankfurter i Sverige är inte helt enkelt. Men Saurkrauten väcker nostalgin.
    Att stå i hörnet av 7 avenyn och 44:e gatan och få beställa en Sabretts Frankfurter och känslan när man säger de två vackraste orden på det engelska språket: Everything on! Det är som de säger i ÖoB reklamen: Priceless!

    SvaraRadera