Köpte en hyffsad billig fläskytterfilé idag. Vet inte vad jag tänkte på, det brukar bli aningen torrt och inte alls så spännande med en sådan bit.
Men jag gav mig den på att lyckas med biten.
Stekpannan glödgades (nästan) och filén brände till på resp. sidor. Sen grovhackade jag lök, krossade några vitlöksklyftor, en halv näve smör och en massage utav rökta kryddor, peppar och flingsalt.
Härligheten fick en termometer instucken i sig och slängdes in i en 175 gradig ugn.
När signalen för uppnådda 72C i den tjockaste delen började sjunga så vackert fick den ugnsfasta formen ställas på lite vila.
All sky vispades ihop med grädde och blåmögelost. Aningen mer kryddor, sen får köttet fortsätta vila i såsen.
Jag tycker själv att jag lyckades när jag provsmakade en bit som bokstavligt smälte i munnen.
I skrivande stund ligger några potatisar i lite olivolja och rostas.... snart mat!!!!
![]() |
Fläskytterfilén vilar inför blåmögelsåsen... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar